Pastrami – jak to začalo?
Pastrami, jehož základem je hovězí maso, si zamilujete již při prvním ochutnání a hned budete vědět, že je to lahůdka, stejně tak jako jí milují obyvatelé New Yorku a dalších světových měst. Pastrami totiž proslavila v New Yorku židovská komunita z Besarábie a Rumunska, která jej v pouličních bistrech nabízela od poloviny 19. století. A nyní si můžete na výtečném pastrami pochutnat i vy.
Pastrami – jak se připravuje?
Pastrami vyžaduje speciální přípravu masa. Žádná z fází se nedá uspěchat a věřte, že výsledek pak stojí opravdu za to.
Hovězí hrudí se nejprve marinuje ve směsi koření a bylin. Pak se udí na tvrdém dřevě. Třetí fází přípravy lahodných plátků spočívá v tepelné úpravě – maso se vaří nebo připravuje v páře. Díky všem třem způsobům získáte delikatesu – velmi jemné a lahodné uzené, které se krájí na tenké plátky a v sendviči se obvykle chuťově propojí s kysaným zelím, kyselou okurkou a hořčicí.
Pastrami – tuto lahůdku si rychle oblíbíte
Ochutnali jste za svůj život mnoho delikates? Tak věřte, že pastrami bude patřit mezi ně. Najdete v něm požitek a výborné jídlo v jednom. Je to výsledek kuchařského umění a navíc lahodně zasytí v době oběda či přátelské večeře. Ve spojení s argentinským vínem se budete nad směsí neodolatelných chutí jenom rozplývat.
MASO JAKO UMĚNÍ!
Komentář